Kadromuz

Av. Erkan Tercan
[email protected]

 

Erkan Tercan Sermaye Piyasası Kurulu’nda yaklaşık 12 yıl Denetleme ve Hukuk İşleri Dairelerinde Uzman olarak çalışmış, bu suretle elde ettiği deneyimini 2010 yılından itibaren avukatlık yaparak özel sektör pratiği ile birleştirmiştir. 

 

Erkan Tercan İstanbul Barosu’nun yanı sıra, Amerika Birleşik Devletleri’nin New York Eyaleti Barosu’na da kayıtlı olup, anglo sakson hukuku temel prensipleri ile kurumları hakkında da bilgi sahibidir. 

 

Avukatlık yaptığı dönemde yurt dışında da satışı gerçekleşen pek çok önemli şirketin halka arz süreçlerinde ve Türkiye’de faaliyet gösteren pek çok kamu ve özel bankanın yurt dışı tahvil ve islami bir finansal araç olan kira sertifikası ihraçlarında çalışmıştır. Bunlara ek olarak birçok birleşme ve devralma projesinde yer almış, ayrıca halka açık şirketlere ve aracı kurum, portföy yönetim şirketleri gibi sermaye piyasası kurumlarına ticaret hukuku ve sermaye piyasası hukuku konularında danışmanlık hizmetleri vermiştir. Finance Monthly adlı derginin 2013 M&A Ödüllerinde Sayın Tercan okuyucuların oyları ile yılın Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasaları avukatı seçilmiştir. 

 

Muhasebe, finansal raporlama, analiz ve sermaye yeterliliği gibi konularda deneyim sahibi olan Sayın Tercan, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Ruhsatına sahip ve İstanbul SMMM Odası’na kayıtlıdır. 

 

Erkan Tercan Sermaye Piyasası Kurulu’nun Denetleme Dairesi’ndeki hizmetleri nedeni ile şirketlerin ilgili mevzuata ve kara para düzenlemelerine uyumu, risk gözetimi ve beyaz yaka suçları konularında bilgi ve deneyim sahibi olup, bu konularda eğitim, hukuki danışmanlık ve dava takibi hizmetleri vermektedir.

 
Eğitim
  • Doktora, Marmara Üniversitesi, Avrupa Birliği Enstitüsü, halen devam etmektedir. 
  • Finansal Hizmetler Hukuku Yüksek Lisansı, Chicago-Kent College of Law, Illinois Institute of Technology, 2007
  • Para, Sermaye Piyasaları ve Finansal Kurumlar Yüksek Lisansı, İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2008
  • Hukuk Diploması, Ankara Üniversitesi, Hukuk Fakültesi, 1996  
Barolar
  • İstanbul Barosu
  • New York Barosu
Ruhsat ve Lisanslar
  • Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Ruhsatı
  • Sermaye Piyasası Faaliyetleri İleri Düzey Lisansı
  • Türev Araçlar Lisansı
  • Gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Lisansı
  • Kredi Derecelendirme Uzmanlığı Lisansı
  • Kurumsal Yönetim Derecelendirme Uzmanlığı Lisansı
  • Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim Lisansı
Bazı Yayınlar SPK Yeterlilik Tezi “Yatırım Danışmanlığı Faaliyeti ve Yurt Dışı Uygulamaları”

Yüksek Lisans Tezi “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Mali Tablolarının Analizi ve Mali Tablo Kalemleri ile Genel Ekonomik Parametreler Arasındaki İlişkiler”

Doktora Tez Konusu: “Avrupa Birliğinde Menkul Kıymetlerin Halka Arzında Kamuyu Aydınlatma Düzenlemleri, Bu Düzenlemlerin Bireysel Yatırımcıların Korunmasına Etkisi ve Türkiye’deki Durum” (halen devam etmektedir)

BATİDER - İşleme Dayalı Yapay Piyasa Oluşturma (Manipülasyon) Suçu ve Bu Suçla İlgili Hareketin Elverişliliği Tartışması

Yüksek Lisans Bağımsız Çalışma Konusu, “Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki İçerden Öğrenenlerin Ticareti ve Manipülasyon Suçlarının Karşılaştırması”

The International Capital Markets Review, Turkey, Edition 1 and 2

Practical Law, Türkiye’de Girişim Sermayesi: Piyasa ve Düzenlemelere Genel Bakış
http://uk.practicallaw.com/6-524-3180

Practical Law, Türkiye Sermaye Piyasaları
http://uk.practicallaw.com/7-501-3206

Practical Law, Yapılandırılmış Finansman ve Menkul Kıymetleştirme
http://uk.practicallaw.com/3-522-5494